Vgradni bazeni so postali priljubljeni po vsem svetu zaradi svojih številnih prednosti za zdravje in zabavo. So odlična naložba za celotno družino in zdravje družinskih članov. S številnimi vrstami bazenov, ki so na voljo, ter različnimi možnostmi prilagoditve, lahko ustvarite svoj domači prostor za rekreacijo in sprostitev. Ne pozabite pa, da je pomembno izbrati kakovostne materiale in strokovnjake za montažo, da vam bodo vaši vgradni bazeni, cena katerih je odvisna od velikosti in materiala, služili še vrsto let.

Dolgoročno se vam investicija obrestuje zlasti za vaše zdravje. Redno plavanje je odličen način za izboljšanje kardiovaskularne kondicije, krepitev mišic ter zmanjšanje stresa in napetosti. To je nizko-obremenitvena vadba, primerna za ljudi vseh starosti, zato postajajo bazeni, prodaja katerih je v nenehnem porastu, pogosta rekreativna izbira.

montazni-vgradni-bazen

Poliestrski bazen odlikuje enostavna namestitev in visoka standardiziranost

Poliestrski bazen je le ena od možnosti, če razmišljate o namestitvi bazena v domači hiši. V kolikor se odločite za njegovo naložbo, prostor zahteva pravilno izbiro materialov in strokovno vgradnjo. Prej ali slej se torej soočimo z odločitvijo glede materiala, iz katerega naj bo naš domači bazen narejen. Vsak material ima svoje prednosti in slabosti, zato je pomembno, da izberemo tistega, ki bo najbolj ustrezal našim potrebam. Materiali, kot je beton, zagotavljajo trdnost in trajnost, medtem ko se steklena vlakna in poliestrske opcije odlikujejo po svoji enostavni montaži. Pomembno je tudi, da se struktura pravilno vzdržuje in čisti, da ostane v odličnem stanju.

Betonske konstrukcije so znane po svoji trajnosti in možnosti prilagoditve oblike ter velikosti. Lahko se jih oblikuje po meri in doda različne dodatke, kot so masažne šobe in ogrevanje vode. Vendar pa je izdelava betonskega korita običajno dražja in traja dlje časa. Poliestrski bazen je hitreje nameščen in ima gladko notranjo površino, ki je manj nagnjena k nabiranju alg. So tudi manj dovzetni za razpoke in puščanja.

poliestrski bazen

Obstaja tudi laminatna kombinacija steklenih vlaken in betona, ki združuje prednosti obeh materialov. Ti modeli so trdni, odporni proti koroziji in bolj prilagodljivi od čistih betonskih različic. Izbor materiala je odvisen od vaših potreb in proračuna, vendar boste ne glede na izvor vašega kotička uživali v osvežujočem plavanju in sprostitvi.

Vgradni bazeni so enostavni za namestitev in dodajanje opcij

Nakup in montaža tako poliestrskega bazena kot ostalih različic vgradnih bazenov, sta običajno precej enostavna postopka. Vse se začne s pogovorom s strokovnjakom, med katerim določite pravo velikost in vrsto modela za vaš dom. Nato se izvede izkop in priprava podlage, sledi montaža ter namestitev opreme. Prodaja bazenov v zadnjih letih raste, kar je upravičeno, saj poleg same uporabniške izkušnje omogočajo tudi dokup kar nekaj dodatne opreme, ki vam lahko plavalno izkušnjo bistveno popestri. Izkušeni prodajalci in gradbeni strokovnjaki bodo poskrbeli za vse podrobnosti, da bo vaš kotiček pripravljen za uporabo.

V preteklih letih je bil opazen trend naraščanja povpraševanja, saj so se mnogi odločili za vlaganje v rekreacijo in sprostitev v lastnem domu. Poliestrski bazen pa ni le uporaben dodatek k vašemu domu, temveč tudi odlična naložba. Povečuje vrednost vaše nepremičnine, obenem pa vam omogoča, da uživate v zasebnem prostoru za rekreacijo in sprostitev. Hkrati boste prihranili denar, ki bi ga sicer porabili za plačilo vstopnin v javna kopališča ali druge rekreacijske dejavnosti.

domači vgradni bazeni

Kakšni so navdihujoči bazeni? Prodaja omogoča raznolikost in pestrost!

Vgradni bazeni omogočajo namestitev dodatne opreme, ki bo izboljšala vašo izkušnjo in varnost. Sama naložba v plavalni kotiček je premalo, da bi omogočila koriščenje vseh prednosti, ki jih lahko pridobite, če investirate še v nekaj dodatnih elementov.

Ogrevanje vam omogoča podaljšanje sezone plavanja, kar v našem podnebju, ki je znano po hladnih jesenskih in zimskih mesecih, ni zanemarljivo. Solarni grelniki, toplotne črpalke in grelniki na plin so priljubljene možnosti. Pomembno je tudi vzdrževanje higiene in čistoče. Avtomatski dozirniki kemikalij omogočajo vzdrževanje pravilne ravni pH in klora, kar je ključno za brezhibnost vode. Samodejni čistilci pomagajo ohranjati vodo čisto in brez smeti.

Za večjo varnost in zaščito pred umazanijo je priporočljivo namestiti tudi pokrivalo in ustrezno ograjo okoli strukture. Udobje lahko povečate z uporabo vodnih curkov in dodatne svetlobe. Podvodna osvetlitev ustvari čarobno vzdušje v večernih urah in omogoča nočno kopanje. Masažne šobe ali vodni tobogani lahko dodatno povečajo zabavo in sprostitev v vašem osebnem raju.

vzdrzevanje-bazenov s pokrivali in bazenskimi strehami

Izbira dodatne opreme je odvisna od vaših želja in potreb, vendar pa vam bo pravilna oprema zagotovila boljšo in varnejšo izkušnjo ob plavanju. Vaše želje omejuje samo prostor, ki ga imate na voljo, ter finančne zmožnosti. Nekateri vgradni bazeni po svetu, ki so si jih privoščili znane osebnosti in bogati posamezniki, so tudi precej ekstravagantni. Znan je primer milijonarja in lastnika letalske družbe Virgin Richarda Bransona, ki ponuja spektakularne razglede in popolno zasebnost. Vgradni bazeni v domu igralca Willa Smitha so opremljeni npr. z vodnimi tobogani in vodnimi šobami.

Sedaj, ko smo razkrili nekaj primerov po svetu, ki krasijo domače hiše znanih, pa je odločitev prepuščena vam. Ne glede na letni čas so torej bazeni, prodaja katerih je dokaj stalna, dobra naložba.

bazeni prodaja