Zaprite oči in si predstavljate velik bazen. Vanj lahko skočite aprila. Morda pa na topel oktobrski dan. Ali pa se v njem ohladite na topel poletni večer. Iz bazena lahko zrete v daljavo, na pogled se zdi, da se bazenska voda in nebo stikata. Predstavljajte si kako se počutite v infinity bazenu. Morda pa plavate za boljše počutje, delate zamahe, enega za drugim kot del treninga. Ali pa ste zaslišali glasen otroški smeh, ki se razleza iz majhnega bazena zadaj za vašo hišo.

Ne glede na to, kaj ste si predstavljali, prav vsaka od teh vizualizacij se lahko uresniči. Naše podjetje, ustanovljeno že leta 1991, vam nudi pester nabor vgradnih bazenov, tako zunanjih kot notranjih. V našem podjetju lahko opravite nakup bazena kar prek spleta, vgradimo pa vam ga mi. Naše podjetje poskrbi za vaš bazen pred sezono (priprava na sezono) in ga pripravi tudi na zimo.

Med bazeni so vgradni bazeni tisti, ki imajo najdaljšo življenjsko dobo in so zaradi svoje velikosti primerni tudi za rekreacijsko plavanje. Vgradnja bazena ponavadi poteka hitro in je razmeroma preprosta. Za vgradni bazen je potrebno vnaprej določiti lokacijo, ki je najprej in predvsem odvisna od oddaljenosti vode in električne napeljave. Pomembna je tudi globina bazena.

V našem podjetju uporabljamo bazene Compass pools.

Potek postavitve zunanjega vgradnega bazena

Najprej pripravimo gradbeno jamo, pri čemer pa vgradni bazen ne potrebuje betonske plošče, položimo ga namreč na tampon iz peska. Izolacija bazena ni potrebna, po vaši želji pa lahko dodamo stirodur.

Naši karbonsko-keramični bazeni se vgradijo brez betonske plošče in z nižjimi stroški, imajo daljšo življensko dobo in daljšo garancijo. Vse to je mogoče zaradi karbonskih vlaken, ki ojačajo izpostavljene dele in naredijo školjko še močnejšo, zaradi keramičnega jedra, ki prepreči osmozo in dodatna ojača bazen.

Vgradni bazeni in različne barve

Barve, ki jih uporabljamo so t.i. 3D barve, ki so sestavljene iz treh slojev. Prvi sloj je temeljna barva, drugi sloj tvorijo čipi ki dajejo 3D efekt, končen sloj je nanos prozornega Crystalita. Le ta daje bazenom visok sijaj, zaradi svoje zaprte strukture, pa bistveno olajša čiščenje. Pomembno je tudi dejstvo, da je Crystalit odporen na bazenske kemikalije.

Bazeni, ki ne potrebujejo vgradnje

V kolikor bi si želeli bazen, ki ga ni potrebno vgraditi v gradbeno jamo, vam priporočamo maxiribs tehnologijo. Le ta nam omogoča, da bazen brez vgraditve postavimo neposredno na zemljo, bazen pa lahko lepotno obdelamo s poljubnim materialom. Maxiribs tehnologija se lahko vgradi v katerikoli model Compass pools.

Vgradni zunanji bazen

Prelivni bazen – pomen in značilnosti

Prelivni bazeni so priljubljeni predvsem zaradi izgleda, saj je voda bazena v višini obale. Nudijo tudi prijetnejši občutek plavanja, saj se valovi ne odbijajo od sten bazena. Čiščenje vode se izvaja po celotnem obsegu bazena, vsak glavni prelivni bazen, pa ima tudi kompenzacijski bazen, v katerega se zbira prelita voda. Tehnologija, ki se uporablja pri prelivnih bazenih je največkrat betonska gradnja, v našem podjetju, pa vam ponujamo tudi predizdelane rešitve. Prelivni bazeni zaradi obsežnih gradbenih del in večje količine opreme sodije med dražje izvedbe bazenov.

Finančno in prostorsko vzdržnejša alternativa prelivnim bazenom so leta 2020 predstavljeni Compass polls HWL skimer bazeni (High Water Level skimer). Le ti omogočajo vodostaj do 5 cm pod robom bazena. V postopku izdelave bazena je HWL skimer integriran v bazensko školjko, vgradimo pa ga lahko v vsak Compassov bazen.

Med najlepšimi bazeni so gotovo t.i. infinity bazeni, saj se ob primerni lokaciji zdi kakor, da se stikata bazenska voda in nebo. Ravno zaradi tega infinty bazeni najboljše delujejo na vrhu hriba. Voda v teh bazenih se preliva le na eni strani, t.j. na optično najboljši strani bazena.

Vzdrževanje in čiščenje bazena

Morda pa ste med tistimi, ki si želijo bazena, pa za njegovo vzdrževanje in čiščenje nimate časa. Naše podjetje vam lahko pri tem pomaga. Z moderno tehnologijo imenovano vantage vam omogočimo bazen, ki bo 99% čiščenja opravil sam. V naravi se voda neprestano giblje, vodni tok, pa odnaša umazanijo, zato bakterije in alge nimajo veliko možnosti za razvoj. Ta proces, pa uspešno posnema tehnologija vantage. Visokotlačna črpalka poganja vodo po 6 metrov dolgem cevnem sistemu do posebnih pogrezljivih šob, le te pa umazanijo s tal pometejo v ta namen razvit odtok.

V našem podjetju vam nudimo 11 različnih serij oziroma 26 različnih vgradnih bazenov. So različnih velikosti in oblik, lahko so notranji ali zunanji. Pri nas lahko dobite bazene namenjene otroški igri in družinskemu sproščanju, nudimo pa tudi bazene primerne za šport in rekracijo.

Nudimo vam tudi pester nabor dodatne opreme, ki vam bo omogočila še bolj vrhunsko plavalsko doživetje oz. vam bo olajšala delo z bazenom. Pri nas dobite vse od toplotnih črpalk, električnih grelcev in bazenskih sesalcev, pa do vodnih atrakcij. Za vsak okus se najde nekaj.

Za izvedbo, montažo, pripravo bazena na zimo in predpripravo na sezono prav tako poskrbimo v našem podjetju. Tako imate na voljo celostno izvedbo in vzdrževanje pri enem ponudniku, kar je, poleg ponudbe vrhunskih bazenov, tudi eden od razlogov zakaj izbrati ravno naše podjetje.