Vgradni led profil je, poleg nadgradnega, eden od dveh najpogostejših tipov profilov. V čem pa je glavna razlika med vgradnim in nadgradnim tipom? Prednost vgradnih pred nagradnimi modeli so ravno zakrilca, ki jih imajo vgradni modeli na straneh in, ki jih pri nadgradnih modelih ni. Ta namreč omogočajo boljše prileganje in s tem tudi lažje prekrivanje z mavčnimi ploščami.

Zakaj pa je tako pomembno, da nudijo boljšo možnost prekrivanja? Če uporabimo vgradni led profil namesto nadgradnega, je posledično viden le steklen pokrov, saj zakrilca omogočajo popolno prekrivanje vseh ostalih delov z mavčnimi ploščami. K boljši zmožnosti prikrivanja pa pripomore poleg stranskih zakrilc tudi kvalitetna izbira materiala, za kar so najkvalitetnejši ravno aluminijasti profili.

Z možnostjo pestre izbire, se tako odpirajo skoraj neskončne možnosti, ki posamezniku omogočajo, da s osvetljavo doprinese k prijetnejšemu ambientu doma. Možna je izbira različnega stekla za pokrivanje, ljudje pa se tu največkrat odločijo kar za klasično mlečno steklo, ki omogoči nežno in prijetno led osvetljavo. Možna pa je tudi izbira oblike oziroma vrste profila, bodisi gre za raven ali pa kotni alu profil za led trak. Oblika je namreč pomembna, ko se odloča za samo namestitev osvetlitve, saj vpliva na spojnost s prostorom. Pomembna je tudi izbira kakovostnega led traku, ki ustreza posameznikovim potrebam in željam.

vgradni led profil

 

Kotni alu profil za led trak, da bo ambient doma še toliko bolj prijeten

Dobra osvetljava je ključna v vsakem prostoru, ne glede na tip zgradbe. Poleg same razsvetlitve prostora pa se lahko z različnimi načini osvetljenosti poskrbi tudi za ambient prostora ter se mu tako vdihne nekaj dodatne topline in domačnosti. Ker kotni alu profil za led trak omogoča splošno in tudi ambientno osvetlitev v vseh kotičkih, je nedvomno eden od najboljših načinov za dosego poosebljene in poglobljene led osvetlitve.

Dobro je, saj ima pogosto vgradni led profil že sam po sebi to prednost, da se ga da vgraditi v steno ali strop, zato je odličen za osvetljavo tudi tam, kjer bi premočna svetloba lahko škodila. Tako se ga največkrat rabi ob stopniščih in v kopalnicah, pa tudi v drugih kotičkih doma, kot vir srednje, a prijetne osvetlitve. Tako omogoča zmerno in s tem za oči manj obremenjujočo osvetlitev, za kar je med drugim zaslužna tudi led svetloba.

V primerjavi z drugimi oblikami svetil je prednost profilov za led trak tudi ta, da jih je mogoče z lahkoto do popolnosti zliti z okolico oziroma jih enostavno prekriti. Kotni alu profil za led trak se tako prijetno spoji z ozadjem in je potemtakem nemoteč in diskreten. To pa omogoča, da pride led svetloba še toliko bolj do izraza, saj je direktna in je ne ovira nobeno ogrodje.

Diskretnost ogrodja in direktnost led svetlobe, ki ju prinašajo aluminijasti profili, omogočata številne načine in učinke pronicanja svetlobe v prostor. Z njimi je torej možno doseči, tako glamurozen učinek prehajanja svetlobe, kot tudi zgolj topel in prijetno osvetljen ambient. Ko so na voljo le najkvalitetnejši izdelki, je edini omejujoči faktor le domišljija posameznika in ideja o prostoru postavitve.

kotni alu profil za led trak

 

Aluminijasti profili ter vgradni led profili, njihove prednosti in slabosti

Večina visokokakovostnih profilov je v osnovi zgrajenih iz aluminija. A zakaj je ravno aluminij najboljši material za njihovo izgradnjo? Aluminij je kovina, ki se jo da relativno enostavno oblikovati ter je lahka po teži, kar pomeni, da montaža na stropu ne povzroča težav. Poleg tega aluminij ni nagnjen k hitremu rjavenju ali obrabi, zato je izredno primeren za izdelavo raznolikih ogrodij.

V primerjavi z drugimi kovinami in tudi z umetnimi masami je tako aluminij večinoma še vedno najboljša izbira za razna ogrodja. Edina pomanjkljivost aluminija je njegova upogljivost in neodpornost na izredno težke obremenitve, a se pomanjkljivosti po potrebi odpravlja z uporabo primesi drugih kovin, redkeje pa tudi z primesmi umetnih mas. To pa ni potrebno ko gre za vgradni led profil, saj ne drži velike teže in je tako načeloma narejen iz čistega aluminija, ki mu daje njegove enkratne lastnosti.

Kako vedeti ali je izdelek narejen iz aluminija? Večinoma je ime prevladujoče rabljenega materiala že vkomponirano v ime izdelka. To namreč kupcu omogoča jasnejšo predstavo o kvalitetah izdelka in s tem pripomore k boljšemu sodelovanju podjetja s stranko. Ker ima večina materialov precej dolga imena in, da končna imena izdelkov ne bi bila predolga in s tem zmedla kupca, se za materiale pogosto uporablja krajšave. Za aluminij se tako največkrat rabi okrajšava alu. Dober primer pa je kotni alu profil za led trak. Tu je rabljena zgolj krajšava alu, ki kupcu pove da je izdelek v bistvu narejen iz aluminija oziroma, da so to aluminijasti profili.

aluminijasti profili